Fotografiska museet

6 Sep

Att gå på guidad visning på museer borde man alltid göra. I lördags var vi en grupp som hade bokat en guide på Fotografiska museet i Stockholm. Vi blev på ett oerhört bra sätt lotsade mellan fyra stycken olika utställningar, där guiden plockade ut det bästa. Det var näst sista dagen för tre av dem, så det var tjockt med folk.

Lennart Nilssons bilder var ju som alltid otroligt fascinerande med sin närhet och sina färger. Bilder som Gillis Häägg förvandlade från gråskala till starka färger.

Sedan tittade vi på From Back Home med Anders Petersens fina svartvita bilder som är helt tidlösa. De är mörka och väcker nyfikenheten.

En som verkligen fascinerade och inspirerade mig var Vee Speers The Birthday Party med utklädda barn. Barn som inte ler, som inte är tillrättalagda.

Slutligen gick vi upp för trappan och tittade på Annie Leibovitz bilder. De var gripande, hennes privata bilder, som visade hennes liv med Susan Sontag och sjukdom.

Foton är en konstart som jag inte så ofta går och tittar på. Kanske för att det helt enkelt inte har funnits så många ställen att se fotografier på i Stockholm. Fotografiska är ett underbart och inspirerande ställe som jag kommer att återvända till snart!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: